Metro Mapping Manual

Ga zelf aan de slag met Metro Mapping om een zorgpad te optimaliseren

De zorg verbeteren met Metro Mapping

Zelf aan de slag

Wil je zelf aan de slag met Metro Mapping om een zorgpad te optimaliseren? We helpen je graag. In de onderstaande modules maken we je wegwijs in de methode en de tools. Wil je graag persoonlijke begeleiding van een ervaren service designer of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

We hopen dat Metro Mapping bijdraagt aan het optimaliseren van de zorg voor patiënten, naasten en zorgverleners. Dat het alle betrokkenen in staat stelt om beter inzicht te krijgen in de behoeftes van patiënten en van elkaar. En dat het lukt om zorgpaden zo te optimaliseren dat patiënten en naasten kunnen participeren op een manier die bij hen past.

Daarnaast vinden wij het fijn om te horen hoe en waarvoor Metro Mapping wordt gebruikt. Dus mocht je aan de slag gaan of zijn, laat het ons weten.

Gebruik en licentie

Metro Mapping is open access, oftewel vrij te gebruiken voor wie er mee aan de slag wil. Het gebruik valt onder de Creative Commons beschrijving ‘CC BY-NC-S 4.0

Manual

Hoofdstuk 1

Aan de slag met Metro Mapping

In deze module wordt de Metro Mapping methode uitgelegd. De projectaanpak, de fases, de tools, waaronder de Metro Map, en de teamleden worden besproken.

Hoofdstuk 2

Het Metro Net en de Metro Map

In deze module wordt uitgelegd uit welke elementen de visualisaties Metro Net en Metro Map zijn opgebouwd.

Hoofdstuk 3

Mappen in MS Visio

Voor het bouwen van een Metro Net en Metro Map zijn templates gemaakt voor Microsoft Visio. In deze module wordt het gebruik van de templates uitgelegd.

E-learning en training

E-learning

Ga zelf aan de slag met Metro Mapping om een zorgpad te optimaliseren middels deze e-learning.

Training

Instructies en digitaal materiaal om een persoonlijke training te geven in Metro Mapping.

Service design

Service design is een vakgebied binnen design waarmee niet één product maar volledige diensten worden ontwikkeld (of bestaande diensten worden verbeterd). Service designers werken in het ontwerpproces samen met enkele klanten en de dienstverlener. Ze zetten ontwerpmethodes in om oplossingen te ontwikkelen voor alles wat er bij de dienstverlening komt kijken: de contacten tussen klanten en dienstverlener, het proces en ook allerlei informatie en producten die worden gebruikt in de dienstverlening. Service design wordt gebruikt om een gebruiksvriendelijke en consistente dienstverlening te ontwikkelen die bijdraagt aan een vooraf gesteld doel.

Metro Mapping is een service design methode waarmee zorgpaden (her-) ontworpen worden. Een zorgpad is de dienst die ontstaat tussen een zorgorganisatie en patiënten. Metro Mapping wordt ontwikkeld om samen beslissen in een zorgpad te bevorderen.