Metro Mapping Manual

Wil je zelf aan de slag met Metro Mapping om een zorgpad te optimaliseren? We helpen je graag. In de onderstaande modules maken we je wegwijs in de methode en de tools. Wil je graag persoonlijke begeleiding van een ervaren service designer of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

 

We hopen dat Metro Mapping bijdraagt aan het optimaliseren van de zorg voor patiënten, naasten en zorgverleners. Dat het alle betrokkenen in staat stelt om beter inzicht te krijgen in de behoeftes van patiënten en van elkaar. En dat het lukt om zorgpaden zo te optimaliseren dat patiënten en naasten kunnen participeren op een manier die bij hen past. 

In deze module wordt de Metro Mapping methode uitgelegd. De projectaanpak, de fases, de tools, waaronder de Metro Map, en de teamleden worden besproken.

In deze module wordt uitgelegd uit welke elementen de visualisaties Metro Net en Metro Map zijn opgebouwd.

Voor het bouwen van een Metro Net en Metro Map zijn templates gemaakt voor Microsoft Visio. In deze module wordt het gebruik van de templates uitgelegd.

Gebruik en licentie

Metro Mapping is open access, oftewel vrij te gebruiken voor wie er mee aan de slag wil. Het gebruik valt onder de Creative Commons beschrijving ‘CC BY-NC-S 4.0

Daarnaast vinden wij het fijn om te horen hoe en waarvoor Metro Mapping wordt gebruikt. Dus mocht je aan de slag gaan of zijn, laat het ons weten via het contactformulier